Speeltuinbende!

De NSGK Speeltuinbende bereikt mijlpaal met 25ste ambassadeur

Speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen ook toegankelijk voor kinderen met een handicap. De NSGK Speeltuinbende onthult op zaterdag 25 april om 13.30 uur in speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen het bordje ‘Hier kunnen wij GOED samen spelen’. Het geeft aan dat in deze speeltuin kinderen met en zonder handicap optimaal samen kunnen spelen. Daarmee is ’t Kwekkeltje de 25ste ambassadeur Samen Spelen van Nederland.

Zie hieronder het persbericht:

 

Persbericht - Speeltuin  t  Kwekkeltje toegankelijk voor kinderen met een handicap-page-001

 

We zijn druk bezig in onze speeltuin! Deze winter wordt in de speeltuin een gloednieuw Sprookjesbos gemaakt voor onze allerkleinste speeltuinbezoekers. Zie voor de sneak preview met de foto’s van de aanbouw deze link. Tevens wordt deze winter de speeltuin toegankelijk en bespeelbaar gemaakt voor kinderen met en zonder handicap. Zie hiervoor de foto’s: link.

 

’t Kwekkeltje is een nieuw project “Speeltuinbende” gestart voor kinderen met een beperking!

131130 't Kwekkeltje - Rosmalen (80)

Ons doel is om een toegankelijke en bespeelbare speelplek te realiseren voor kinderen met en zonder handicap. Dit zijn we nu aan het voorbereiden, en gaan we uitvoeren in de komende winter zodat we op 1 april 2015 klaar zijn! Zodra er meer nieuws en details bekend zijn, maken we dat uiteraard bekend. Houdt onze website en facebook-pagina dus in de gaten!

Dit project kunnen we natuurlijk niet alleen. Daarom worden we geholpen door onder meer NSGK, de gemeente ‘s-Hertogenbosch, woningstichting De Kleine Meierij,  ANWB, Madurodam, SKANfonds, LSBS, WenBconsultants en Rabobank Rosmalen!

Details over ons plan

Een kind met een beperking is niet die beperking, het is in de eerste plaats kind. Een kind dat net als alle kinderen de wereld wil ontdekken en zich wil ontwikkelen. Daar willen wij met de speeltuin graag een bijdrage leveren. Het eindresultaat is een volledig openbare speelplek die zo optimaal mogelijk gebruikt kan worden voor kinderen met een beperking.

We zitten vol met ideeën die nog moeten worden uitgewerkt, zoals:

  • Voor kinderen in een rolstoel of buggy is rijden ook spelen. Voor hen (en hun begeleiders) is het geweldig als de route zelf een spel is en er op en langs het pad ook van alles te beleven is. Hier en daar zijn spannende zijpaden. Het zou geweldig zijn als de speeltuin al deze zijpaden kon verbinden tot één toegankelijk (rolstoel) avonturenpad.
  • Op diverse plekken in de speeltuin zijn de hellingen te steil. Deze moeten aangepaste worden.
  • De rand van de zandbak is niet goed zichtbaar. Er is bijna geen contrast tussen zand en rand. Door de rand een goed contrasterende kleur te geven (wit of geel) is de rand wél zichtbaar.
  • Een avontuurlijk pad kan flink wat van een kind (en zijn begeleiders) vragen. Zorg dat er in de route voldoende rustpunten zijn. Plekken waar je kunt zitten of je rolstoel fijn kunt parkeren. Het liefst mét uitzicht op het avonturen-pad.